Vinsmagningen med
v/Kim Hedemann
Torsdag den 19.01.2017 kl. 19.30
Medborgerhuset, Brogårdsvej 2
Kim tog os med en tur rundt på kloden, og gav os en
lille historie
med om de enkelte vine og det blev som vanligt en hyggelig aften.
Se et par billeder.
Vouvray Fines Bulles Methode Traditionelle, AOC Vouvray,
Domaine Brisebarre,
Vouvray, Loire
Fantastisk kraftfuld mousserende vin med Chenin Blanc’ gode
fedme,frugt, syre, krydderi og bitre indslag. Vinen er efter anden gæring på
flaske lagret i 3 år på gær-rester, hvilket giver et utroligt komplekts
udtryk af sødligt brød og meget fine bobler i vinen frem for store aggressive
bobler.
Til sammenligning er de fleste basis-champagner kun lagret i 15 mdr. med
sine gære-rester. Virkelig meget skum for pengene.
Riesling, Rosengarten, Kremstall DAC Reserve 2014,
Joseph Dockner, Warchau,
Østrig
Ganske enkelt enestående. 2009 og 2011 årgangene kåret til
Østrigs bedste Riesling i ”Salon” magasinet.
Saftig, kraftig og ren med masser af umodne æbler
og passion. Skal prøves.
Sauvignon Blanc,
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika
Huset blev grundlagt af Tim & Vaughan i 2008 og høster
allerede nu, særlig stor anerkendelse hos kendte
vin magasiner som John Platter Wine Guide og
Decanter Magazine, som ligeledes tildelte dagens Syrah Decanter
World Wines Award: Gold 2014. Denne vin har en aroma af æbler,
ferskner og frisk lime. Noter af pærer, samt frisk citrus. En sofistikeret
vin af ægte kvalitet.
Pinot Noir,
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika
Denne Pinot Noir er produceret af unge vinstokke. Den er lys og
pulserende i farven. Smukt afbalanceret med røde
bær og et hint af krydderier. Det er den perfekte
mad vin til muslinger, ænder, bøffer og svinekød.
Der anbefales at vinen åbnes en time før brug. Serveres ved
12-15 grader.
Syrah,
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika
Vinstokkene til denne 2012 Syrah er fra 2007. Druerne blev
høstet i hånden den 5., 7. og 9. marts 2012.
Herefter blev vinen lagret i 15 mdr. på andet og
tredje års franske egetræsfade. Denne Syrah smager og
dufter af mørke kirsebær og røde bær, samt et hint af peber og krydderier,
som kommer fra lagring på egetræsfade. Farven er rød/ violet.
Der er ca. 10.000 flasker af denne vin og den blev hældt på flasker i 2013.
De kan sagtens gemmes i 10-12 år.
Montepulciano,
Mr. Riggs Winery, McLaren Vale, South Australia
Inspireret af årene som flying winemaker i midt og syd
Italien, besluttede Ben Riggs sig for at lave
denne flotte vin på druen Montepulciano i Adelaide
Hills, hvor han i 300 mtr. Højde finde de optimale dyrkningsforhold til
denne drue - tørt, varmt og uden megen regn udvikler den sig
bedst og får den syre, som supplerer frugten fantastisk. Duften er eksplosivt
frugtrig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier.
Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt.
Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne ledsager
til retter med kalve– og oksekød eller fjerkræ.
Susumaniello,
Carlo Sani, Puglia, Italien
Ægte fuldblods italiener fra vores producent Carlo Sani i
Puglia på hele 15%.
Det er en fyldig og kraftig vin med stor frugtrigdom. Bouqueten er intens
med især røde bær, fint fadpræg og krydrede
undertoner. I munden finder den fyldige frugt blot
sammen med bløde tanniner, velintegreret fadpræg
og delikate krydderier til en lang og harmonisk helhed. Susumaniello
er en lokal drue i området omkring Brindisi i Syditalien.
Den er så yppig med sin produktion, at den også går under navnet ”belæsset
som et æsel”. Farven er purpurrød med blåligt skær og duft og
smag er en eksplosion af kirsebær og hindbær med mineralske noter.
Der er en flot balance mellem sødme og syre.
|